hirdetés

Már most brutális dollármilliókkal gazdagodik Lionel Messi új amerikai futball csapat. Az Inter Miami mérkőzéseire szóló jegyárak az egekbe szöktek, miután kiderült, hogy a PSG-t elhagyja az argentin zseni. Az MLS-ben szereplő csapatnak a követőinek a száma is megduplázódott pár óra leforgása alatt. S hol vannak még a mez és egyéb Messi feliratú termékek értékesítése.

Lionel Messi az Inter Miamihoz igazol. Azóta a hétszeres aranylabdás játékos is megerősítette az értesüléseket, az érkezése pedig már most alaposan kihat a klub életére. A Forbes kigyűjtötte a TickPick adatai alapján, hogy a legolcsóbb jegy az Inter Miami július 21-i, Cruz Azul elleni Ligakupa-mérkőzésére – amely a hírek szerint Messi első mérkőzése lesz a klubnál – 29 dollárról 459 dollárra ugrott.

A TickPick kimutatásaiból az is kiderül, hogy a Miami augusztus 26-i, New York Red Bulls elleni hazai mérkőzésére – amely állítólag Messi első MLS-meccse lesz – a belépő ára 30 dollárról 512 dollárra ugrott.

A Miami szeptember 3-i, a regnáló MLS-bajnok Los Angeles FC elleni mérkőzésre a legolcsóbb jegy ára 81 dollárról 599 dollárra emelkedett. A TicketiQ-n szereplő legolcsóbb belépő erre a mérkőzésre még ennél is magasabb, 684 dollár – 686 százalékos növekedés a szezon eleji belépőhöz képest (87 dollár) –, míg a Miami Charlotte FC elleni idegenbeli mérkőzésére 748%-kal nőtt a belépő ára ugyanebben az időszakban (42 dollárról 356 dollárra).

Ha már a pénz: a Forbes hozzáteszi, az még egyelőre kérdéses, Messi mennyit fog keresni új klubjánál. A lap becslése szerint Messi tavaly 130 millió dollárt keresett, ami egyenlően oszlik meg a pályán szerzett jövedelmek és a pályán kívüli több jövedelmező szerződés között, ezzel ő a második legjobban fizetett sportoló a világon, a régi rivális Cristiano Ronaldo mögött.