hirdetés

Igaz, elsőre csak egy rövidfilmmel mutatkozik be rendezőként az Alkonyat-sorozatból ismert színésznő. Egy médiavállalat feminista mozgalmaként támogatja a fiatal rendezői ambícióval rendelkező hölgyeket, a kisfilmek témája is maga a nő.

Kresten Stewart

A Refinery29 médiavállalat ShatterBox Anthology elnevezésű sorozatában Stewart mellett más színésznők, köztük Gabourey Sidibe és Chloe Sevigny is kipróbálja magát rendezőként – számolt be róla a BBC News.  Stewart a nők hatalmáról forgatja kisjátékfilmjét, az Oscar-jelölt Sidibe készülő rövidfilmjének címe pedig A Tale of Four Women (Négy nő története).

Sidibe a Refinery29 projektjeinek New York-i bemutatóján elmondta: fontosnak tartja, hogy saját hangján szólaljon meg filmje.

Színészi pályafutásom alatt minden – a játékom, a megjelenésem, aki vagyok, amit érzek – egy férfi, rendszerint egy fehér férfi kezében van. Csak mostanában jöttem rá, hogy én akarom eldönteni, milyen képet lát rólam a közönség – fogalmazott a sztár. Sevigny rövidfilmje, a Kitty már el is készült, és a májusi cannes-i filmfesztiválon mutatják be. A Refinery29 tervei között elhangzott, hogy America Ferrera, a Ki ez a lány? tévésorozat sztárja a Behind the Headlines (A főcímek mögött) című multimédiás projekt és az Only Girl (Csak lányok) című dokumentum-filmsorozat producere lesz.