hirdetés

Nagy erőkkel keresnek az egyesült államokbeli Clevelandben egy férfit, aki a rendőrség közlése szerint vasárnap a nyílt utcán megölt egy idős férfit, miközben a gyilkosságot videóra vette és élőben feltöltötte  a Facebook közösségi portálra.

facebook gyilkos 2A hatóságok Cleveland egész térségében kutatnak a gyanúsított után, aki a felvétel tanúsága szerint odalépett az utcán egy idős férfihoz és egyszerűen agyonlőtte őt.

A személyleírása szerint afroamerikai elkövetőt és 74 éves áldozatát is azonosította a rendőrség. Frank Jackson, az Ohio állambeli nagyváros polgármestere nyilvános felhívásban fordult a tetteshez, arra szólítva fel őt, hogy adja fel magát a rendőrségnek, és “többé senkinek se ártson”.

A videón a férfi azt állította, hogy több mint egy tucat embert ölt már meg. A rendőrség azonban nem erősítette ezt meg. Calvin Williams, a város rendőrfőnöke közölte, nincs tudomásuk róla, hogy más áldozatok is köthetőek lennének hozzá.

A gyilkosságról készült videó három órán át volt fenn a közösségi portálon, mielőtt eltávolították, az elkövető teljes Facebook-fiókjával együtt.

A cég szóvivője közleményben szögezte le, hogy borzalmas bűncselekményről van szó és nem engednek ilyen tartalmat közölni a Facebookon.

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a Facebookot biztonságos környezetnek tartsuk meg, és kapcsolatba lépünk a hatóságokkal az olyan vészhelyzetekben, amikor valakinek a testi biztonságát közvetlen veszély fenyegeti – mondta.