hirdetés

Pink 500 000 dollárt azaz közel 148 millió forintot adományozott Ausztrália sürgősségi szolgálatainak, amit maga az énekesnő jelentett be Twitterén.
Teljesen össze vagyok törve, amikor azt látom, mi történik épp Ausztráliában”- írja Pink, majd hozzáteszi, hogy a helyi tűzoltóknak félmillió dollárt utalt át. A híresség a posztban több elérhetőséget is megosztott, hogy követői is segíthessék mindazokat, akik a tűzoltásban részt vesznek.-írta Pink Twitter bejegyzésében.

A rajongók kommentjeikben igyekeztek megköszönni és elismerni a sztár nagylelkűségét.

Nem vagyok közvetlenül érintett, de barátaimat jelenleg evakuálják. A nagylelkűség és az együttérzés könnyeket csalt a szemembe – írta egyikük.

Nem csoda, hogy Ausztrália szeret téged. Köszönjük! – írja egy másik Twitter-felhasználó.

Eddig Ausztrália hat államában 5,9 millió hektár égett porrá, ami nagyobb terület, mint Belgium. A lángok a legnagyobb városokig is elterjedtek, Sydney és Melbourne külterületén például több ház megrongálódott, a felszálló füst pedig mindkét települést beborította. December elején olyan rossz volt a levegő minősége Sydney felett, hogy az 11-szeresen meghaladta a már veszélyesnek számító értéket.