hirdetés

Öngyilkos lett a világ egyik legjobbnak tartott mesterszakácsa, a francia–svájci Benoit Violier, a Lausanne-i Le Restaurant de l’Hotel de Ville vezetője – jelentette be a svájci rendőrség. A szakács tettének oka ismeretlen. 

benoit-violier

A Lausanne-i rendőrség szerint a negyvennégy éves férfit vasárnap holtan találták a lakásán, halálát lőfegyver okozta. A hatóságok büntetőjogi vizsgálatot indítottak, hogy felderítsék a tragédia körülményeit, de a feltételezéseik szerint Violier önkezével vetett véget életének, a helyszín és a nyomok erről tanúskodnak.

Azt, hogy a neves mesterszakács miért ölte meg magát, nem tudni.

Benoit Violier-t korábban is jól ismerték a gasztronómia világában, de igazi hírnevet az adott számára, hogy nemrég az általa vezetett étterem első lett a világ ezer legjobb éttermét felvonultató, a francia külügyminisztérium kezdeményezésére létrehozott La Liste elnevezésű rangsorban.

Ugyanennek az étteremnek volt korábban a tulajdonosa Philippe Rochat, a három Michelin-csillagot szerzett svájci séf, aki a múlt év júliusában, 61 éves korában szintén életét vesztette, miután kerékpározás közben rosszul lett.