hirdetés

Öngyilkos lett Keith Emerson rockzenész, a legendás progresszív rockegyüttes, az Emerson, Lake & Palmer társalapítója – közölte a kaliforniai, Santa Monica-i rendőrség helyi idő szerint pénteken. Keith Emerson fejbe lőtte magát. A zenész 71 esztendős volt.

emerson keith

Az angliai születésű Emerson zenekara a hetvenes években lett népszerű, mégpedig Bartók- és Muszorgszkij-feldolgozásaival. Maga Emerson Hammond-orgonán, elektronikus zongorán, Steinway-hangversenyzongorán és szintetizátoron játszott, és arról volt híres, hogy kézzel, lábbal, s nemegyszer minden, keze ügyébe kerülő eszközzel csépelte a hangszert. Mielőtt az Emerson, Lake & Palmert megalapította volna, Keith Emerson a The Nice nevű zenekarral játszott. Miután amikor évtizedekkel később befejezte aktív zenészpályafutását, változatlaul a zeneiparban tevékenykedett. Utolsó koncertjét 2015 júniusában tartotta a londoni Barbicanban.

A Santa Monica-i rendőrség szóvivője szerint a zenész holttestére pénteken reggel a lakásában a barátnője talált rá. Keith kedves lélek volt, és a zene iránti szeretetének és szenvedélyének a következő években nemigen lesz párja – nyilatkozta a tragédia hírére a zenekar másik tagja, Carl Palmer.