hirdetés

Fegyveres testőrök gyűrűjében tartott előadást az ismert professzor. Stephen Hawkingot ugyanis életveszélyesen megfenyegették. Egy nő volt a tettes, akit gyorsan el is kaptak.

 stephen hawkingA 41 éves amerikai nőt Spanyolországban fogták el, miután halálosan megfenyegette az ismert és közkedvelt professzort. Stephen Hawking a Starmus Fesztiválon ennek ellenére biztos, ami biztos, fegyveres rendőrök védelmében tartott előadást Tenerife szigetén, mert állítólag évekig kellemetlen üzenetekkel bombázták Twitteren és e-mailben is. Tenerifére érve több tucat üzenetet kapott néhány órán belül, ráadásul az egyikben a fent idézett üzenet állt:

„Melletted vagyok és meggyilkolhatlak” – írta a rejtélyes fenyegetőző.

A professzor egyik gyereke jelentette a fenyegetést a hatóságoknak. Az Independent a Spanish News Today információira hivatkozva azt írja, hogy a letartóztatott nő amerikai, de Norvégiában él. A nőt a sziget egyik négycsillagos szállodájában zárták el a Playa de Las Americas közelében.

A fesztiválon Stephen Hawking egyébként a mesterséges intelligencia veszélyeiről beszélt. A professzor szerint ugyanis a mesterséges intelligencia nem feltétlenül lesz az emberekkel jóindulatú.