hirdetés

Eső és hideg várható
2019-05-11 22:07

Érkeznek az esőfelhők, és péntekig nem is szabadulunk meg tőlük. Ráadásul hideg is lesz.
Ma délután a legmelegebb órákban még 20-24 fokot mérhetünk, de a Dunántúlon feltámadó szél már jelzi, hogy közeleg a hidegfront. Az Időkép.hu előrejelzése szerint a meleg nap után este már záporokra is számíthatunk, a folytatásban pedig újabb csapadékfelhők érkeznek, komoly hőmérséklet-visszaeséssel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki szombat estére a heves zivatarok veszélye miatt, az érintett Győr-Moson-Sopron megyei területeken jégeső is eshet.

Vasárnap a Dunántúlon többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. Itt lesz hűvösebb az idő, 14-20 fok valószínű, több nyugati megyére is riasztás van érvényben a viharos szél miatt. Keletebbre naposabb, meleg idő várható 21-25 fokos maximumokkal. Sokfelé élénk, a Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik az északkeleti szelet.

Hétfőn marad a nagy kontraszt kelet és nyugat között. A Dunántúlon esőre, záporokra, és viharos északi-északnyugati szélre lehet készülni. Máshol elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A hőmérséklet a Dunántúlon 8-15, máshol 16-24 fok között alakulhat. A Tiszántúlon lesz a legmelegebb, de északkeleten megerősödhet az északias szél.

Kedden folytatódik a szeles, csapadékos időjárás. Délnyugaton kiadós mennyiségű eső hullhat. Nyugaton 10 fok alatt, máshol afelett alakul a hőmérséklet. Szerdán záporok, zivatarok jöhetnek. Továbbra is nyugaton lesz szelesebb, hűvösebb idő.
Az esős, hűvösebb időjárás egészen péntekig megmarad, a hét végére azonban felszakadozik a felhőzet, és újra melegszik az idő.