hirdetés

Drágul a temetkezés, legalábbis Budapest vezetése ezt szeretné. Szerintünk ez rossz ötlet. Először talán kezdjék el a tiszteletdíjakat csökkenteni a vállalat felügyelőbizottságába delegált csókosoknál. Utána pedig a többi fővárosi cégnél is és rögtön meg lesz a hiányzó összeg, sőt csökkenteni is lehet a temetkezési díjakat .

 

A fővárosi önkormányzatnak az elmúlt három évben összesen 1,7 milliárddal kellett kipótolnia a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetését, ezért a főváros 15 százalékkal emeli az urnasíros, 20 százalékkal a koporsós temetés árát, ha a közgyűlés elfogadja az erre vonatkozó előterjesztést.

A temetés hatósági ára 2014 óta változatlan, miközben a temetők bérköltsége 58 százalékkal emelkedett az elmúlt években. A hatósági ár egyébként a teljes árnak csupán a 39-58 százalékát teszi ki, a fennmaradó rész a temető, illetve a temetési szolgáltató által felszámított díj.

Az Esti Újság tagjai úgy vélik először a politikai állásokat szüntessék meg a temetkezési vállaltnál Karácsony Gergelyék, amely személyek a cég felügyelőbizottságában bizony igen szép havi summát kapnak. Ha ez meg van, akkor ajánljuk a főpolgármester úrnak, hogy a többi városi cégnél is az fb tagok járandóságát szüntessék meg szépen, amelyek szintén politikai állások és így még arra is lesz pénz, hogy a temetkezési költségeket csökkentse Budapest. Ráadásul KArácsony úr népszerűsége a nép körében hihetetlen mértékben fog nőni és Tarlósi babérokra törhet a főpolgármesteri ciklusok tekintetében, garantáljuk. Ja és a különféle pártok sem tudják majd marionett bábúként rángatni.

A fővárosi képviselők ezenfelül döntenek még többek között a Hajógyári szigetre bevezetendő változtatási tilalomról, a fővárosi közalkalmazottak kollektív szerződéséről és a fővárosi fenntartású idősotthonok és hajléktalanszállók 500 milliós extra támogatásáról.

( CS.T.-A.J )