hirdetés

A legendás zeneszerző Szenes Iván kedvenc Buickját elvitte a Józsefvárosi Közterület Felügyelet. Lánya Andrea kisebb sokkot kapott, amikor ezt meglátta. Az autót a zeneszerző láma már régóta árulja, de eddig senki nem vitte el a híres zeneszerző kedvenc és egyben szeretett autóját.

Elakadt a lélegzete rendesen Szenes Andreának, amikor meglátta, hogy trélerre pakolják édesapja egykori, legendás autóját. Az 1984-es Buick Roadmastert még a kilencvenes években látta meg Szenes Andrea egy csepeli autópiacon, s azonnal beleszeretett a grandiózus amerikai járgányba, amit egymillió forintért meg is vásárolt, és amelyet az ikonikus slágerek szerzője, Szenes Iván is imádott.

Ahogy megpillantottam, beleszerettem. Az egymillió forintos árat is kedvezőnek éreztem. Utána fokozatosan tetettem rendbe, és azóta is örömmel használom. Néhai édesapám is nagyon szerette – mondta még 2019-ben Szenes Andrea, aki akkor még aligha gondolta arra, hogy az öröme hamarosan véget ér.

A napokban a televíziós a Facebookon osztott meg egy fotót arról, ahogy imádott autójkukat egy tréler szállítja el.

„Józsefvaros Közterület szállítja épp’ el Szenes Ivánnak a háza előtti feljárón álló régi, legendás öreg autóját. Vérzik a szívem. Múzeumi darab, megőrzi egykori használója titkait, emlékeit. Nem tudom megállítani őket” – fogalmazott kétségbeesetten Andrea, akit számos kommentelő igyekezett vigasztalni.

Azt, hogy az autó kit zavart nem tudni. De tény kérdése a legendás zenszerző szeretett autójának egy múzeumban lenne a helye valójában.