hirdetés

Elvis Presley gitárját, amelyet édesapjától kapott, 334 ezer dollárért (93,7 millió forintért) árverezték el New Yorkban – számolt be róla a BBC hírportálja.

elvis presley guitar

Úgy tartják, a Gibson Dove márkájú hangszert Vernon Presley festette feketére, miután fia fekete öves karatés lett. Elvis egy észak-karolinai koncerten egy rajongónak ajándékozta a gitárt. A Julien’s aukciósház Music Icons Auction 2016 című szombati árverésén a Beatles Being For The Benefit of Mr Kite! című dalának kézírásos szövegét 354 400 dollárért adták el, a sorokat John Lennon írta.  A Music Icons Auction 2016-on licitre kínált popzenei relikviák között volt az a piros neoprén kabát, amelyet Michael Jackson viselt 1996-97-es HIStory című turnéján, valamint Elvis Presley első zongorája is.

A kabátért 256 ezer dollárt adott a vevő, ez több, mint a becsült ár négyszerese, a zongoraért valamivel több, mint 140 ezer dollárt adtak, ez mintegy 60 ezer dollárral kevesebb a vártnál. Lady Gaga első zongorája, amelyet előzetesen 100 ezer dollárra becsültek, nem talált vevőre, miként Stevie Ray Vaughan Fender Broadcaster elektromos gitárja sem, amelyért több mint 400 ezer dollárt vártak.