hirdetés

A Magyar Vízilabda-szövetség fegyelmi bizottsága három évre eltiltotta H. Csaba bírót. A pólós játékvezető vétke az volt, hogy az általa vezetett mérkőzésekre fogadott, és lebukott. Az eset precedens volt, hisz ilyen esetek sosem fordultak elő eddig a vízipólóban.

vízilabda

A szövetségnek a közelmúltban a Szerencsejáték Zrt. tett jelzést, amelyben arról informálta a szervezetet, hogy az egyik élvonalbeli játékvezető a saját maga által vezetett mérkőzésekre kötött internetes fogadásokat. A később megnevezett H. Csaba ellen a versenyiroda fegyelmi eljárást kezdeményezett. Az eljárást a szövetség fegyelmi bizottsága szeptember közepén elindította.

Az első tárgyalási nap után Deák Péter, a bizottság elnöke elmondta: a játékvezető elismerte korábbi cselekedetét, együttműködő volt, ugyanakkor további adatokra volt szükség ahhoz, hogy teljes körűen sikerüljön a tényállást felállítani, és annak megfelelően a döntést meghozni. Az adatgyűjtést elvégezték, a fegyelmi bizottság ezt követően ismét összeült, egyben lezárta a fegyelmi eljárást. H. Csabával közölték, további bizonyítási eljárást már nem kíván a bizottság lefolytatni.

Azt nem tudni, hogy a fogadásokkal nyert-e a bíró. Minthogy azt sem, hogy a H. Csaba által vezetett mérkőzéseket befolyásolta-e vagy sem a bíró spori.