hirdetés

Dustin Hoffman volt a Finding Your Roots című családfakutató műsor legutóbbi vendége, meglepő dolog derült ki az egyik őséről a hollywoodi sztárnak. Libba nevű dédanyja ugyanis öt évet volt koncentrációs táborban, egyik kezét amputálták, mielőtt Amerikába érkezett volna.  

dustin hoffman

Mia Farrow mellett Dustin Hoffman volt a vendég a PBS családfaktutató műsora, a Finding Your Roots március 8-i adásában. Itt szembesítették dédanyja sorsával, aki egyik karját elveszítve, gyengén látóként, időskori demenciában szenvedve érkezett meg a családjával Amerikába az 1930-as évek elején.

A mai Ukrajna területéről származott zsidó asszony, Libba korábban öt évet töltött egy orosz koncentrációs táborban, a Finding Your Rootsot vezető Henry Louis Gates Jr. hősnek nevezte. Hoffman egyetértett ezzel, ekkor kezdtek eluralkodni rajta az érzelmei.

Ha az emberek megkérdezik ma, hogy mi vagyok, azt mondom, zsidó vagyok. Mindannyian azért élték túl, hogy én itt legyek – mondta a könnyeivel küszködve a kétszeres Oscar-díjas színész, akinek a szülei soha nem meséltek a család fájdalmas történetéről.