hirdetés

Kiss Ernő dandártábornok büntetőperét elnapolta a bíróság. Komoly bajok is vannak a vádirattal. A Központi Bűnüldözési Igazgatóság azaz a maffia ellenes csoport volt főigazgatójának, Kiss Ernő dandártábornokot azzal vádolják, hogy közel egymilliárd forintot kért az MVM 15 milliárdos hűtlen kezeléssel vádolt volt vezérétől, Kocsis Istvántól azzal, hogy Pintér Sándor és Polt Péter segítségével eléri, kimossa őt a büntetőeljárásából. A baj csak az, hogyha igaz lenne a vád, akkor a vesztegető azaz  Kocsis István és társa a 15 milliárdos ügyben szintén érintett ex-Fradi tulajdonos Szász András miért nem vádlott. Hisz részben fizettek azaz vesztegettek.

kiss ernő 22

Komoly baj van a Kiss Ernő dandártábornok elleni vádemeléssel. Az egyik baj, hogy olyan emberek jártek el ellene az NVSZ színeiben, akik hát nem szeretik volt főnöküket.  A másik baj, hogy az NVSZ vezetői, köztük az a Zsombók György, aki nemrég ugye ittas vezetésen bukott el, olyan lehallgatásokat kért az illetékes bírótól, amely indokait sajnos nem tudni és ezt a nyomozó ügyészek sem tudják, hiába kérték, azaz azt kell feltételezni, hogy törvénytelen volt a vádlott tábornok lehallgatása. Az is nagy baj az ügyben, hogy embereket csak azért hívtak be a nyomozás során kihallgatásra, mert ismerik a dandártábornokot. nos ez úgy tudjuk még nem bűn. Törvénytelenül visszaélni  lehallgatásokkal azonban az.

Nos Kiss tábornok ügye más miatt is bajos. Ha és amennyiben igazak a vádak, hogy ő euro milliókat kért, 3-3 milliót Kocsis István ex-MVM-es vezértől ,és a sokat vitatott Paks 2 projekt kinevezett vezetőjétől úgy bizony neki is és a pénzeket átadó volt Fradi tulajdonos Szász Andrásnak is bizony vádlottnak kellene lennie. De sem Kocsis sem társa nem az. Pedig a törvény az törvény és mindenkire vonatkozik.

A pert azért napolták el információink szerint mert Kiss tábornok ügyvédje nem kapott értesítést a tárgyalásra időben.