hirdetés

Elment egy legenda, 66 éves korában elhunyt Lang Györgyi a Pa-Dö-Dö énekese. Olyan ismert dalokhoz volt köze mint a Bye-Bye-Szása, aminek a szövegét nemrég aktualizálták Falusi Mariannal. Lang Györgyi igazi optimista, mosolygós ember volt. Kár, hogy elment.

Hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi, a Pa-dö-dő énekese, akit 28 éves korában diagnosztizáltak sclerosis multiplexszel.

Az énekesnő évekkel ezelőtt kerekesszékbe kényszerült, mégsem hagyott fel teljesen a koncertezéssel és a közéleti szerepvállalással. 2021 decemberében azonban stroke-ot kapott, és jobb karja lebénult, beszédközpontja is megsérült, és folyamatos segítségre szorult.

Lang Györgyi 1957-ben született Budapesten, a Radnóti Miklós Gimnáziumban érettségizett, és a Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerzett diplomát. Mostohaapja Mécs Károly színművész volt. Először a Pécsi Nemzeti Színház tagja lett, majd 1988-ban Falusi Mariann-nal megalakították a Pa-Dö-Dő együttest. Ebben az évben mutatkoztak be az Interpop Fesztiválon, a rendszerváltás évében jelent meg első albumuk. Ugyancsak a politikai változásokhoz köthető a Bye-Bye Szása című slágerük, amely igazán ismertté tette őket.