hirdetés

Elhunyt a rekedt hangú sztár Joe Cocker énekes. 70 éves volt, a hírek szerint súlyos tüdő rákban szenvedett. Joe Cocker halálhíre magyar idő szerint hétfő este fél nyolc előtt érkezett. Az angol énekes több mint 40 évet töltött a pályán. Olyan slágereket énekelt, mint a You Are So Beautiful, az Up Where We Belong vagy a Summer In The City – emlékeztetnek a BBC oldalán. A Sky News szerint tüdőrákban hunyt el Joe Cocker.

 JoeCocker03

 

Az ismert énekes szegény családból származott, eleinte lakatosként vállalt munkát, majd gázszerelőként, és benzinkutasként is dolgozott. Első együttesében, a Cavaliersben Vance Arnold művésznéven próbálkozott. A zenész életében az áttörés 1968-ban történt amikor felfedezte a Procol Harum együttes menedzsere. Első lemezén olyan nagyságokkal együtt szerepelt, mint Jimmy Page és John Paul Jones, akik később a Led Zeppelin együttessel lettek világhírűek. Részt vett a Woodstocki fesztiválokon is és több neves zenekarral mint a Beatles-el is sokat  dolgozott.

Idén új albumon ténykedett Cocker, amely a tervek szerint 2015-ben jelenne meg, és turnét is tervezett 2015 első felében.

Joe Cocker hatszor lépett fel Magyarországon: először 1992 tavaszán a Budapest Sportcsarnokban.