hirdetés

Váratlanul elhunyt a közismert és szeretett énekesnő Harangozó Teri. A család egyelőre nem erősítette meg a tragikus hírt. Barátja Terry Balck elsőként számolt be a szomorú hírről, hisz úgy tűnt az énekes jobban van és a szakszerű kórházi kezelésnek köszönhetően túl van a veszélyes szívinfarktuson.

Harangozó-Teri

Életének 72. életévében elhunyt Harangozó Teri – közölte közösségi oldalán Terry Black. Harangozó 1977-ig az egyetlen olyan énekesnő volt, akinek nagylemeze jelenhetett meg. Halálával a magyar zenetörténet egy nagyszerű korszaka zárult le.

1965-ben, ötven éve tűnt fel a Ki mit tud?-on Harangozó Teri, akinek jellegzetes hangját, nótáinak dallamát valószínűleg soha nem lehet majd elfelejteni. Állandó szereplője volt a táncdalfesztiváloknak, és 1966-ban hazánk első aranylemezének tulajdonosa is lett a Minden ember boldog akar lenni című dalával. Legismertebb dala mégis az 1968-as Mindenkinek van egy álma  című dal és sláger lett, amit még az is kívülről fúj, aki azt sem tudta, hogy Harangozó Terié az eredeti.

Ám, mint ahogy az már lenni szokott, az ő élete sem csak a csillogásról szólt. 1970-ben, mikor Szécsi Pál tablettákkal és konyakkal öngyilkos akart lenni, őt hívta telefonon. Teri értesítette a mentőket, Szécsit nyolc napon keresztül lélegeztették. Mégis hamar felépült, csak a nyakán a gégemetszés helye maradt örök emlékül, valamint az életét megmentő Harangozó Teri neve Szécsi Pál első dalszövegében.

Az énekesnő saját magánélete sem volt mentes a viharoktól. Bár kétszer is volt férjnél, sosem sikerült megtalálnia azt, akivel valóban le tudta volna élni az életét. Első férje civil volt, a második terelgette a pályán, vele négy évet élt Los Angelesben. Szakításaiban talán az is közrejátszott, hogy sosem akart gyereket, mindig úgy érezte, pont rosszkor érkezne.

Szenvedélyes szerelmeket éltem át, sokszor meg is szenvedtem a szakítást, de mindig én mondtam ki az utolsó szót. Ha azt éreztem, hogy vége lesz egy kapcsolatnak, gyorsan leléptem. Gyermekem is lehetett volna, de nem volt rá időm. Én nem családanya akartam lenni, hanem énekesnő. Volt időszak, mikor majdnem minden este fellépésem volt. És volt, hogy teherbe estem – többször is. Mindig épp rossz időben, mikor nem törhetett ketté a karrierem – nyilatkozta évekkel ezelőtt, amikor arról is beszélt, hogy egy évtizedes barát van mellette, ő segíti mindenben.

Harangozót augusztus 22-én szállították kórházba, intenzív osztályos ellátásra szorult. Pár nap múlva a rajongóknak és a barátainak azt üzente, hogy rendben van, és gyorsan fel szeretne épülni, ugyanis tervei vannak. Néhány nappal később azonban megoperálták, az első információk szerint szívinfarktussal.