hirdetés

Hetvenéves korában váratlanul elhunyt Aigner Szilárd meteorológus – közölte az Eumet. Az RTL Klub, a köztévé és az ATV népszerű és kedvelt időjósának halála mindenkit váratlanul ért. Szilárd mindig mosolygott, még kínjában is, jó volt őt ismerni és dolgozni vele.

aigner szilárd

Aigner Szilárd 1946. június 5-én született Budapesten. Felesége Pártai Lucia szintén meteorológus, két gyermekük született. 1973-tól 1989-ig az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa volt. 1989–92-ben a Texo-Graphicomp Kft. résztulajdonosa, a Texo-Magánmeteorológia szakmai irányítója volt, 1992-ben az Aigner és Pártai Bt., illetve Kft. tulajdonosa lett.

A feleségével Pártai Luciával közösen működtetett honlapon, az eumet.hu oldalon azt írták, hogy Aigner Szilárd meteorológus és fizikus diplomát szerzett. Korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat tudományos főmunkatársa, az Előrejelző Főosztály vezetője, a Világ Meteorológiai Szolgálata Numerikus Előrejelzési Módszerfejlesztő Tagozatának magyar képviselője volt. Emellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság meteorológus szakértője volt.

Aigner Szilárd az RTL Klub induló csapatának volt a fő időjósa.  De rég is volt! A ma is látható tévés időjósokat ő nevelte ki a kereskedelmi csatornánál. Mindig mosolygott, és mindig sokat beszélt. Emellett  az MTV meteorológusaként nívódíjat kapott, másfél évig volt az MTV műsorvezetője. A televíziós meteorológusok közötti népszerűségi versenyen Aranyszarvas-díjjal tüntették ki. Az elmúlt időszakban a European Weather Service (EWS) előrejelző részlegének irányítójaként is dolgozott. Az eumet.hu-n azt írták: az EWS – különböző neveken – 1990 óta dolgozik a meteorológiai szakmában, kizárólag magántőkével. Az eumet.hu csapata videóval búcsúzott Aigner Szilárdtól, ahol úgy fogalmaztak: „Szilárd egész élete a meteorológia körül forgott, minden napját az időjárás-előrejelzésnek szentelte.”

(Fotó: RTL Klub)