hirdetés

Nem csitulnak az indulatok a Fekete Vonat koncertje után kirobbant pénzügyi botrány körül. Kiderült a nagy visszatérés jól sikerült Fatimáéknak de anyagilag állítólag veszteséges lett a produkció. Sokak valami simlit sejtenek a veszteséges koncert mögött. Van olyan rajongó aki nem titkolta, hogy két jegyet vett 22 ezer forintért, majd kapott később két tiszteletjegyet, ami ügye elméletileg 0 forint s ezt ki is tette a közösségi oldalára. Nos az adatokat ismerve a koncert picit több mint  100 milliós bevétellel zárt. 

 

Nem tudni, hogy most tényleg veszteséges volt-e a Fekete Vonat visszatérése vagy sem, de azért sokaknak sok minden gyanús. Teltház ugyan nem volt de minimum tízezer ember ropta a táncot LL Juniorék dalaira. A koncertre 10200 rajongó ment el de csak 7 ezer jegy lett eladva. A jegyárak átlagosan 15 ezer forintba kerültek , legalábbis Balassa János szervező ezen adatokat nyilatkozta le hivatalosan egy kereskedelmi tévének adott interjújában, azaz higgyük el ezen számokat. Így a matek igen egyszerű. Csak az eladott jegyekből több mint 100 millió, pontosan 108 millió forint  folyt be. Így picit fura, hogy veszteséges lett a rendezvény bár nem vagyunk sem könyvelők, sem könyvvizsgálók, de az Aréna kibérlése aligha kerülhetett ennyibe.
Az is beszédes, hogy a koncertre a vendégek 1/3-a ingyen mehetett be, ami nem szokás és picit túlzónak is tűnik. De, ha azt nézzük, hogy egy felháborodott rajongó hangot adott annak, hogy ő két jegyet vett 22 ezer forintért de aztán tiszteletjegyet kapott pár nappal később, neki magyarázat arra, hogy miért lett veszteséges a rendezvény, valaki trükközött.

Természetesen a zenészek is sokkot kaptak, hogy a gázsijukat sem kapják meg és napokig attól rettegtek, hogy még az előlegként kapott pénzt is vissza kérik tőlük.

Nos az eset tanúságos mindenképp. Főleg annak tudatában, hogy az Arénát naponta pár millió forintért 5-10 millió között lehet kibérelni. A jegyeladásokat szervező cég sem hinnénk, hogy 10-20%-nál többet kért az értékesítésből. De feltételezzük, hogy 30%-ot tettek zsebre. Nos a 108 millió forint felének meg kellett maradnia és a hang, fénytechnika, munkások, biztonsági őrök, színpadépítők díja is mesésen ki kellett, hogy jöjjön ezen összegből. Azt, hogy reklámra mit költöttek a szervezők nem tudjuk, de azért nem folyt minden honnan főműsoridőben a Fekete Vonat Koncert hirdetése. Nos szerintünk ha jól számoltunk és a tévedés jogát azért fenntartjuk a oncert aligha lehetett mínuszos. De az is túlzás, hogy LL Junior és mások hülyére keresték magukat a koncerttel.

Persze a legtöbbet LL Junior kapja. Sokak L.L. Junior közelgő dominikai utazása miatt vannak, akik úgy hiszik, hogy lenyúlta a Fekete Vonat-koncert bevételét és távol Magyarországtól akar új életet kezdeni. Nos az énekes ezt az összeesküvés elméletet egy élő bejelentkezésben cáfolta az egyik kormányközeli bulvárlapnak.

“Nem lépek le több száz millióval! (…) Nem azért megyek Dominikára, mert ott nincs kiadatás” – jelentette ki L.L. Junior, aki azzal magyarázta a dominikai útját, hogy már tavaly novemberben megalapította a kint élő barátjával azt a karibi zenekart, amellyel 3 hónapig fog turnézni a szigeten.

Mint a bulvárlap megjegyzi, L.L. Junior amúgy már többször is nyilatkozott arról, hogy ő ugyanannyi gázsit kap, mind amennyit a két társa, Fatima és Beat, a különbség csupán annyi, hogy ő nem vett fel előleget, így neki ténylegesen érkezik majd utalás.