hirdetés

Gyorshajtáson kapták Tomás Tuhy cseh országos rendőrfőkapitányt, aki kemény büntetésre és vezetői jogosítványának elvesztésére számíthat – jelentette a közszolgálati Cseh Televízió.

tuhy tomás

A cseh köztévé több forrásból származó információk alapján közölte, hogy Tomás Tuhy a közelmúltban az észak-morvaországi Ostravában több mint 50 kilométerrel lépte túl a megengedett sebességet, ami Csehországban lakott területen 50 kilométer óránként. A cseh rendőrség megerősítette a televízió értesülését, de részleteket nem hozott nyilvánosságra.

– A közelmúltban szolgálati kocsival mentem Ostravába, amikor megállított egy rendőrjárőr, és közölte velem, hogy túlléptem a megengedett sebességet. Kész vagyok együttműködni az ügy kivizsgálásánál, és vállalni a következményeket, mint minden állampolgár – reagált közleményben Tomás Tuhy.

A rendőrség közölte, hogy az ügyben eljárás indult az országos rendőrfőkapitány ellen. A hatályos szabályok szerint arra a gépkocsivezetőre, aki lakott területen 40 km/órával, lakott területeken kívül pedig 50 km/órával lépi túl a megengedett sebességet, 10 ezer korona (115 ezer forint) pénzbírság szabható ki és egy évre elveszik a vezetői engedélyét. Ugyanakkor az illető öt büntetőpontot is kap. Amennyiben valaki 12 büntetőpontot gyűjt össze, annak automatikusan elveszik a jogosítványát és újra vizsgát kell tennie a közúti közlekedés szabályaiból.

Tomás Tuhy 2014 áprilisa óta tölti be a cseh országos rendőrfőkapitány tisztségét. Ezt megelőzően három évig az észak-morva régió rendőrparancsnoka volt.