hirdetés

Elítélték a Mészáros Lőrincné tévéjét vezető Hajdú Pétert adócsalás miatt. A szebb napokat látott Hajdú 1 év 6 hónapos büntetést kapott, ami négy évre fel lett függesztve, mert 280 milliós adócsalás főszereplője volt. Ilyenre példa a magyar kriminalisztikai történelmében még nem volt példa, hogy egy tévétársaság vezére priusszal rendelkezzen és maradhasson a helyén.

 

Egyetlen tárgyalási nap alatt véget ért, megegyezéssel zárult Hajdú Péter büntetőügye, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult.

Bár hónapok óta lehetett tudni, hogy Hajdú vádlott ezt ő maga sosem erősítette meg.

Az is érdekes, hogy ennél kisebb ügyekért kaptak letöltendőt vádlottak, hiába térítették meg a kárt, gondoljunk csak bele az ifjú MSZP-s Zuschlag János ügyébe. Hajdú azonban szerencsés csillagzat alatt született, így nem kellett dutyiba mennie.

A megegyezés azt jelenti, hogy a vádlottak – Hajdú Péter és két társa – az első tárgyalási nap előtt megállapodtak a vádat képviselő ügyészséggel abban, hogy milyen büntetést tartanak elfogadhatónak a felek.

Az ítélet szerint Hajdú Péter a cége nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák miatt több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Ehhez a másodrendű vádlott a fiktív számlák rendelkezésre bocsátásával, míg a harmadrendű vádlott – több mint 115 millió forint erejéig – színlelt szerződések aláírásával nyújtott segítséget. A bűncselekménnyel okozott kárt az Hajdú a későbbiekben befizette a NAV-nak.

Hajdút Pétert 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

Nagy kérdés, hogy elítéltként, és már így priusszal rendelkező Hajdú maradhat-e Mészáros Lőrinc nejének a tévéjének az élén. Fura lenne, hisz ilyenre nem volt még példa a média piacon. Ráadásul nem is lenne szerencsés de bízunk benne Péter hátrébb vonul és nem lesz tévés vezér, mert így illene. S így talán Mészárosnét sem sodorná tovább kellemetlen helyzetbe, mert azt sem illik.

(csákány)