hirdetés

Megszólalt a furcsán és kurtán leváltott főbírkozó. Hegedűs Csaba olimpikon és ex-szövetségi vezető megerősítette azt amit már hetek óta rebesget mindenki, az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy a leváltása inkább volt puccs és volt törvénytelen, mint tisztességges. Mint közsinert a Bírkozó Szövetség új vezetője a Fidesz csepeli rezsipolitikusa lett. Hegedűs tudomásul vette, hogy a hatalommal rendelkezőket, akik jobbnak tartják magukat másoknál, előre kell engedni.

hegedus-csaba

Az utolsó nap sok telefon és tájékoztatás jött arról, hogy bekérték a voksokat– mondta az 1972-es müncheni olimpián aranyérmet nyert Hegedüs Csaba.

A volt szövetségi vezető megemlítette, hogy „voltak ismeretlen arcok a teremben”, vagyis a közgyűlésnek helyet adó Sportok Háza konferencia termében.

Bárdosi Sándor, olimpiai ezüstérmes azt állította, hogy találkozott olyannal, aki helyette akart szavazni – folytatta az ex-elnök, aki magát „felülemelkedett” embernek tartva, azt is kijelentett: „tudomásul kell venni azt a tendenciát, hogy komoly hatalommal rendelkező emberek úgy gondolják, hogy jobban tudják csinálni a dolgokat.

Mint mondta, a lényeg, hogy a szeptemberi kvalifikációs világbajnokságra a birkózó válogatottak nyugodt körülmények között tudjanak készülni.

A közgyűlés még folyt, több barátommal az irodámban elemeztük a helyzetet, megjelent három-négy ügyvéd, hogy távozzunk. Én elmondtam, hogy igazán nem is értem, és valószínűleg nem is tudják, hogy kivel beszélnek. (…) El kellett volna hagyni az irodámat, ha nem figyelmeztettem volna őket, hogy én is ügyvéd voltam. (…) Aztán távozóban figyelmeztettek, hogy az ajtóban vár néhány bodyguard, magamra néztem, hogy az nem biztos, hogy elég lesz, majd a mellettem lévő fotelben ülő Növényi Norbira, és elmosolyodtam…”– zárta a vele készített interjút Hegedüs Csaba.