hirdetés

A Sunderland kirúgta Adam Johnsont, az együttes korábbi angol válogatott futballistáját, azonnali hatállyal. A sportoló ugyanis a bíróság előtt beismerte, hogy kiskorúval folytatott szexuális viszonyt. A focistát tavaly márciusban vádolták meg.

 adam johnson

Az angol klub  mindössze szűkszavúan csak annyit közölt, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott a játékossal. A 28 éves középpályást tavaly március elején vették őrizetbe. Az ügy szerdai bírósági tárgyalásán két vádpontban bűnösnek vallotta magát – elismerte például, hogy egy 16 éven aluli lánnyal létesített szexuális kapcsolatot. Két vádpontot azonban tagadott.

Johnson a Middlesbrough csapatánál kezdte pályafutását, később a Manchester Cityt erősítette. A Sunderland 10 millió fontot fizetett érte és négyéves szerződést kötött vele 2012-ben.

Az angol válogatottban 12 alkalommal lépett pályára, legutóbb négy évvel ezelőtt. Klubcsapatában a szexbotrány kirobbanása után is játszott, szombaton például ő lőtte a Sunderland szépítő gólját a Liverpool otthonában 2-2-re végződött bajnoki meccsen.