hirdetés

A népszerű vígjáték, a Rendőrakadémia parancsnoka, főszereplője volt Lassard kapitány. George Gaynes kilencvennyolc éves korában hunyt el a Washington állambeli North Bendben. 

lassard rendőrakadémia

George Gaynes Finnországban, Helsinkiben született 1917. május 16-án George Jongejans néven. Anyja orosz művész, apja holland üzletember volt. Fiatalon operaénekléssel próbálkozott, az Egyesült Államokba a második világháború után került. Szerepelt színdarabokban, és baritonjának köszönhetően musicalekben és operákban is, később mégis a színészetre váltott.

Az 1984-es Rendőrakadémiában alakította először Lassard parancsnokot, és a kultikussá vált vígjáték mind a hat folytatásában megtartotta a szerepét. Másik nagy sikere a Punky Brewster című televíziós sorozat volt, amelyben az özvegyember Henry Warnimont alakította, aki befogad egy kislányt.

Játszott az Aranyoskám című filmben – amelyben szerepe szerint heves vonzalmat táplált a Dustin Hoffman által megformált női karakter iránt – és több tévésorozatban, köztük olyanokban, mint a Mission: Impossible és a manapság nagy sikerrel futó Hawaii Five-0 eredeti változatában.

Utolsó munkája a 2003-as Szakítópróba volt Ashton Kutcher és Brittany Murphy főszereplésével.