hirdetés

Hosszú betegség után, 59 éves korában elhunyt Kevin Curran hatszoros Emmy-díjas forgatókönyvíró-producer, aki 15 évig dolgozott A Simpson család című animációs sorozaton.
kevin-curran-simpson-familyCurran kedden halt meg Los Angelesben – közölte Antonia Coffman szóvivő.
A szerző már 1998-ban konzultáns producere lett A Simpson családnak, 2001-ben pedig csatlakozott a széria csapatához, és az utóbbi években már vezető producerként is jegyezte a nagy sikerű animációs tévéműsort. Három Emmy-díját a sorozatért kapta – írta a halálhírt közlő The Hollywood Reporter.

A nyolcvanas években a Late Night with David Letterman írógárdájában dolgozott, ezért a műsorért három Emmy-díjban részesült kollégáival megosztva. 1990–1993-ig az Egy rém rendes családot producerként jegyezte – idézte fel a The Hollywood Reporter.

Curran édes, csodás ember volt, sok-sok viccel, amelyek között akadtak, amelyek nem tűrtek nyomdafestéket, mások pedig örökké élnek az animációs filmekben – írta róla közleményében Al Jean, A Simpson család vezető producere, aki egy Twitter-üzenetben még hozzáfűzte, hogy Curran „nagyon mulatságos és igaz barát volt.”

A forgatókönyvíró-producer Connecticutból származott és a Harvardra járt. 2009-ben vált külön Helen Fieldingtől, a Bridget Jones-könyvek szerzőjétől, akivel tíz évig élt együtt, és két gyermekük is született.