hirdetés

Mittelholcz Dóra 33 éves volt, 2011-ben diagnosztizáltak nála méhnyakrákot, a több évig tartó küzdelemről, műtétekről és az egészségi állapotáról írta meg a Tündérmese kis szépséghibával című könyvet, aminek bemutatója 20 nappal ezelőtt volt az Ankertben.

Mittelholcz Dóra Tündérmese könyvbemutató

 

 

Maga a szerző is részt vett az eseményen, ugyan legyengült állapotban kórházi ágyon fekve beszélt a betegségről, de akkor még senki nem sejtette, hogy elveszíti a harcot a rák ellen.

Amikor elkezdődött a betegsége, már viszonylag korán posztolgatta az első kis írásokat róla, de később világossá vált, ebből könyvnek kell születnie, ráadásul ezzel a témával nemigen foglalkozott eddig senki.

„Akkoriban azt éreztem: a következőt, aki azt mondja, hogy minden agyban dől el, pofán fogom verni. Én egész végig hittem, hogy meggyógyulok. Mindig úgy álltam hozzá, ezért vállaltam minden műtétet, szenvedést.”

A könyvbemutatón Ördög Nóra kérdezte a kötetről, aminek Dóri a Tündérmese címet azért adta, mert a betegség ellen vívott harc közepette talált rá a szerelem, egy olyan társ személyében, aki végig kitartott mellette és szerelmével erőt adott neki.

 

Mittelholcz Dóra Tündérmese1

 

Még a könyvbemutató előtt a Metropolnak nyilatkozta: „Nem állítja, hogy meg fog gyógyulni.” Az írónő a betegség hús-vér valóságát öntötte tollba, nem csak terápiás céllal vetette papírra szenvedését, tapasztalatait és boldogságát, kapaszkodót talál benne az, aki hasonló úton jár, mert Dóri még a hiábavaló reményt sem vesztette el. Azoknak pedig esélyt ad, akik meg akarják előzni, hogy velük is hasonló történjen.

Mittelholcz Dóra 1999-ben kezdett el dolgozni az akkor még Metro, később Metropol névre keresztelt ingyenes napilapnál, előbb újságíróként, majd vezető szerkesztőként. Később a Nők Lapja Cafénál dolgozott, majd a Kultography összművészeti blogot vezette. Az újságírás mellett a Telenor fogyasztói kommunikációs vezetőjeként és a Nemzeti Táncszínház PR-menedzsereként is dolgozott.