hirdetés

Egész hétvégén több százezres nézettségek a közmédia minden csatornáján – százezreket vonzanak az M2 mesefilmjei, félmilliós nézettségekkel mennek a kiemelt műsorok a Dunán, és továbbra is több százezres nézettsége van a magyar focinak.
MTVA-népszavaPénteken a Hegyi doktor – Újra rendel főszereplőjének, Dr. Martin Grubelnek a praxisát 490 ezer magyar néző követte végig, így a sorozat a legnézettebb műsor volt a közmédia csatornáin. A képzeletbeli dobogó második helyére szállott föl a Páva, a csatorna saját gyártású gyermeknépzenei és néptánc-tehetségkutatójának két és fél órás élő műsorát 384 ezer néző választotta pénteki esti programjának. A Duna Televízió híradóját este hatkor 189 ezer néző követte, és hasonlóan nagy figyelem övezte a Ridikül magazinműsort a 187 ezer fős nézettséggel.

Ahogyan hetek óta mindig, az M2 is figyelemre méltó nézettségi adatokat produkált: 117 ezren követték a Loopdidoo-t, 108 ezer néző pedig Mily a kíváncsi c. francia animációs filmet választotta. Jo, Naya és Ludwig meséjét  101 ezren követték, de közel 100 ezer néző kísérte figyelemmel Eperke legújabb kalandjait is, ezzel is bizonyítva, igenis érdemes erőszakmentes rajzfilmeket sugározni a közmédia gyerekcsatornáján. Az M3 is hozott szép eredményeket pénteken, hiszen közel százezer néző nosztalgiázott Starsky és Hutch és TJ. Hooker amerikai filmsorozattal a közmédia retrocsatornáján. NBI-es foci: több százezren szurkolnak a képernyők előtt, Borbás Marcsi továbbra is százezreknek főz, és százezernyi kisgyereket szórakoztat az M2.

A szombati napon a délutáni műsorsávot kísérte több százezres érdeklődés: a Dunán délután öttől a Gasztroangyalt 339 ezren, az M4 Sporton a Vasas–FTC labdarúgó-mérkőzést 267 ezren követték, az este hat órai Duna híradót pedig 220 ezren kísérték figyelemmel. Az M2 csatorna a péntek után szombaton is remekelt, a Szépség és a szörnyeteg német–osztrák családi filmet 139 ezer néző választotta délutáni programjának, ezzel egy időben szintén 139 ezer szurkoló választotta a Paks FC–Budapest Honvéd mérkőzést az M4 Sport műsorán. Lucky Luke és Gógyi felügyelő, még mindig a gyerekek kedvencei, legalábbis erre enged következtetni a száz ezer főt megállapító nézettségi adat az M2 szombat kora esti sávjában, majd 98 ezer néző volt kíváncsi a norvég családi filmre, Barátom Knertenre is. A szombat a búcsúztatás napja is volt: a komolyzenei óriás, Kocsis Zoltán utolsó útját 136 ezer néző követte a Duna Televízió képernyőjén.

M2: a legjobb gyerekprogram a mesefilm, az M3-on a Szeszélyes évszakok majdnem százezer embert érdekelt.

Vasárnap tarolt a Magyarország, szeretlek! A közel másfél órás műsort 336 ezer néző választotta. A vasárnapi Gasztroangyal a Duna World csatornán 146 ezer nézőt csalogatott a televíziók képernyői elé, Miss Fischer rejtélyes eseteit pedig 241 ezren követték a Duna Televízión. Az M2 szárnyalása vasárnap is töretlen volt, a Gumimacikat 130 ezren, Dr. Plüssit 127 ezren figyelték. Kicsit lemaradva, de még így is százezer felett volt az Aladdin rajzfilm nézettsége 104 ezer fővel, A hat hattyú német mesefilm pedig 102 ezer nézőt vonzott az M2 csatornára. Hétről hétre nagy érdeklődés kíséri Mickey egér játszóterét is, most vasárnap sem volt ez másként. Délután 17.00-kor 89 ezer néző, reggel 08.30-kor 87 ezer szempár követte a Disney-kalandokat. Vasárnap délután 83 ezer néző választotta a nosztalgiát az M3 csatornán a Szeszélyes évszakoknak köszönhetően.

Külön érdekesség a közmédia nézettségi adatait böngészve, hogy az M1 hírcsatorna piacvezető volt az összes televízió között szombaton és vasárnap is a hatos, hetes, nyolcas, és a deles híradók adásidejében egyaránt.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közzé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.