hirdetés

Kora délután még dolgoztak a tűzoltók az etyeki filmgyárban, ahol az egyik csarnokban kigyulladt egy film díszlete. Állítólag a hazánkban forgatott Robin Hood film díszlete kapott lángra.

 

etyeki filmstúdió tűzoltóEloltották a tüzet, ami az etyeki Korda Filmstúdió egyik körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában keletkezett. Az érdi, a törökbálinti és a bicskei tűzoltók dolgoznak a helyszínen. Több ponton van még izzás és parázslás, amit az átszellőztetés után tudnak teljesen visszahűteni. A tető a folyamatos hűtésnek köszönhetően nem omlott be, de a tűzoltók egy nyílást vágnak rá, hogy a füst könnyebben távozzon a belső térből.

A friss információk szerint a tűz keletkezésekor huszonheten voltak az épületben, mindannyian időben kimenekültek, így nem sérültek meg.

Az épületben fadíszletek, kellékek és festékanyagok lángoltak. Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd kora délután azt mondta: az épület teteje elkezdett deformálódni, ami arra utal, hogy nagyobb hőtermeléssel járó tűzről van szó.

Kresmery Dániel, a Korda Filmstúdió produkciós vezetője szerint az elmúlt napokban filmet forgattak a műteremben, annak díszletei voltak csak a csarnokban. A tűz keletkezésekor, reggel fél kilenckor nem forgattak – tette hozzá. A Korda Filmstúdió hét műterméből egy közepes méretűben ütött ki a tűz.

A stúdióban a Mid Atlantic Films gyártásában készülő új Robin Hood-filmet forgatják. A produkció képviselője is azt közölte, hogy a tűz kitörésekor éppen nem forgattak, igyekeznek felmérni a károkat, a tűz okát egyelőre nem tudják.