hirdetés

Ahhoz képest, hogy Bernie Ecclestone évtizedek óta a Forma–1 karmestere, elégedetlen a sportág állapotával. Unalmasak a versenyek szerinte. Sőt egy lyukas garast sem adna azért, hogy most egy Forma–1-es futamot megnézhessen.

ecclestone-putyin

Ecclestone szerint már most oda lehetne adni az újabb világbajnoki címet Lewis Hamiltonnak, és abban is biztos, hogy az előttünk álló idény végén a másik mercedeses pilóta is felér a dobogóra. Sőt Bernie bácsi szerint pillanatnyilag nézhetetlen a Forma–1, s egy fillért sem fizetne azért, hogy elvigye a családját egy versenyre – nyilatkozta Ecclestone a Daily Mailnek, aki a problémák gyökerét abban látja, hogy a csapatok két legnagyobb motorszállítója, a Ferrari és a Mercedes minden változtatást megvétóz.

Ezek ketten illegális kartelltevékenységet folytatnak. Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke pedig mindezt tétlenül nézi. Jó diplomata, de azt akarja, hogy mindenki elégedett legyen. Ecclestone úgy véli, a FIA vezetőjét túlságosan leköti, hogy az ENSZ különmegbízottjaként a közlekedésbiztonsági feladatokat is meg kell oldania, nincs energiája az F1-re, ezért át kellene ruházni a sporttal kapcsolatos feladatait. A 85 éves üzletember egyébként a fordított rajtrács kialakításával izgalmasabbá tudná tenni a futamokat.

Az időmérőt megtartanám, de nem az élről, hanem a 10. helyről rajtolna a leggyorsabb, a második a kilencedikről, és így tovább – mondta Bernie Ecclestone.

Ecclestone egyébként Vlagyimir Putyin őszinte csodálója. Szerinte az orosz elnök olyan ember, aki hisz abban, amit csinál, és jó irányba tudná kormányozni Európát, s kétség sem fér hozzá, hogy a szíriai helyzetet is megoldja.

Már többször kifejtettem, nem igazán kedvelem a demokráciát, mert semmit sem old meg – fejtegette a milliárdos üzletember, és hozzáfűzte, hogy David Cameron brit miniszterelnökről is jó véleménye van, hiszen Nagy-Britannia jövője érdekében tárgyal az Európai Unióval.