hirdetés

Dylan mindenkit lezúzott
2020-04-11 16:14

Bob Dylan nyolc éves hallgatás után egy új szerzeményével meghódította a digitális slágerlistákat. A nagy legenda újra első helyen dübörög.

 

A Grammy-, Nobel- és Oscar-díjas zenész Bob Dylan (78) nyolc év szünet után váratlanul előállt egy új eredeti szerzeménnyel, a Murder Most Foullal, amelyben negyed órán át elmélkedik a Kennedy-gyilkosságról és az amerikai kultúráról. A dal nem csupán az elnök megöléséről, hanem az azt övező változásokról, a későbbi évek zenei kultúrájáról is szól, megemlítve például a The Beatles-t. A régóta pályán lévő, most 78 énekes a számról azt mondta, hogy egy olyan dal volt, amin régóta dolgozott, de sosem adta ki.

Ezzel a dallal pedig a Billboard szerint a digitális eladások rockzenei listájának élére tört, miután több mint 10 ezren töltötték le az első héten.

A rekord azért is egyedi és meglepő, mert a zenészikon csaknem hatvan éves karrierje alatt még egyszer sem volt slágerlista élén – irta a thewrap.com zenei magazin. A 60-as években az általa írt Blowin’ in the Wind és a Mr. Tambourine Man is megszerezte az első helyet, de nem az ő előadásában, hanem más zenekarok feldolgozásában.