hirdetés

Dráma a Touron
2014-07-14 16:33

Olyan hatalmasat bukott a spanyol sztár kerékpáros, hogy a bringája is eltört. A kétszeres győztes Alberto Contador feladta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt miután a hétfői tizedik szakaszon elesett, bár megpróbálta folytatni, sérülései súlyosak voltak. 

AlbertoContador

A 2007-ben és 2009-ben bajnok spanyol kerekes alig 80 kilométerrel a cél előtt az egyik hegyi emelkedőn bukott. Contador kerékpárja széttört, így el lehet képzelni mekkora volt az esése. A spanyol láb és csuklója súlyosan megsérült, percekig ápolták de nem adta fel. Tovább hajtott, csapattársai megvárták s a főmezönytől felhalmozott majd 9 perces hátrányt sikerült lefaragni de aztán Contador nem bírta tovább, folyamatosan fájt a lába amit menetközben kezeltek neki.
A végén menet közben csapattársától Rogerstól búcsuzott el, megölelte Contador társát majd hatalmas fájdalmakkal küzdve megállt.

A versenyt megelőzően Contador mellett a címvédő brit Chris Froome-ot tartották a legesélyesebbnek a győzelemre, utóbbi már az ötödik szakaszon feladta a Tourt.