hirdetés

Douglas 75 lett
2019-09-25 21:53

Michael Douglas Oscar-díjas amerikai színész és producer szeptember 25-én ünnepli 75. születésnapját. A hollywoodi sztár nemrég komoly betegséget küzdött le.

 

Hollywood egyik meghatározó csillaga, színészként 1987-ben kapta meg a legjobb színésznek járó Oscar-díjat a Tőzsdecápákban nyújtott alakításáért.

Michael Douglas rengeteg sikeres filmben játszott, a romantikus filmek és az akció filmek sem jelentettek neki akadályt, szinte az összes filmjében kiválóan bújt a különböző karakterek bőrébe. Olyan nagyívű filmekben játszott, mint a Játsz/ma, a Nílus gyöngye, az Elemi ösztön, a Fekete eső, az Összeomlás vagy a Tökéletes gyilkosság.

A színészlegenda túlélt egy torokrákot, és kétszer nősült. Első felesége Diandra Luker producer volt, akivel 22 évig tartott együttlétük. A házasságból egy gyerek született, majd 2000-ben elvette a nála 25 évvel fiatalabb Catherine Zeta-Jonest, akitől két gyermeke született.

Laurence Olivier mellett ő az egyetlen az Oscar-díjak történetében, aki a legjobb filmnek és a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrocskával is büszkélkedhet.