hirdetés

Áll a bál az énekesnő Dolly körül. A Kápolnai Falunapokon való fellépése ellen tiltakoznak a helyi állatvédők, akik Berecz Kálmántól, Kápolna polgármesterétől azt kérik, hogy mondja le az énekesnő fellépését, miután pár napja állatkínzási botrányba keveredett az énekesnő. Az állatvédők emellett azt is szeretnék elérni, hogy Dollyt sehova se hívják fellépni.

Állítólag  borzalmas állapotban lévő állatokat találtak Dolly menedzserénél Gyöngyösön. A háznál voltak olyan kutyák, amelyeken daganatokat és nyílt sebeket találtak az állatmentők. Dollyt a rendőrség a budapesti otthonában is megkereste, de bűncselekményre utaló jelet nem találtak nála.

Valóban kérjük és elvárjuk Kápolna polgármesterétől, hogy ne fizessen közpénzt és ne vállaljon közösséget egy olyan énekessel, aki minden bizonnyal tudott, vélhetően elősegített, és eltitkolt egy brutális horrortanyára emlékeztető szaporítótelep működéséről, amelyből vélhetően folyamatos anyagi haszna volt – mondta Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetője, a petíció egyik aláírója, aki szerint botrányos lenne, ha pont egy olyan faluban lépne fel az említett énekes, ahol egy éppen idén tízesztendős, magas szakmai színvonalon dolgozó állatvédő szervezet, a Macskaárvaház Alapítvány működik.

Az állatvédő azt is hozzátette, hogy nemcsak Kápolna polgármesterét szólítják fel Dolly bojkottjára, hanem minden olyan koncertrendezőt, aki fontosnak tartja a törvények tiszteletét és az állatvédelmet.

A Kápolnán működő Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, Bóday Pál is teljesen egyetért az állatvédő szervezetek véleményével. Ráadásul úgy érzi, hogy az ügytől függetlenül is súlyos tévedés és a kápolnaiak mélységes lenézése egy ilyen, amúgy is színvonaltalan, fénykorában is cikinek számító énekes meghívását közpénzből finanszírozni, miközben Heves vármegyében számos, nagyszerű és tehetséges fiatalokból álló zenekar működik – írja az Egripost.hu.