hirdetés

Milliókért árulja a tragikus körülmények közt elhunyt Diana hercegnő szerelmes leveleit egykori szeretője. James Hewitt, aki a nyolcvanas években volt a brit trónörökös, Károly herceg feleségének titkos kedvese. Hewitt természetesen biztosan mindent megtett azért, hogy az ízléstelen üzlet titokban maradjon, de a Mail on Sunday valahogy leleplezte a mesterkedést. A levélértékesítés nemcsak ízléstelen, erkölcstelen, de picit olyan zsarolásszagú is, hisz titkon csak abban bízhat Hewitt, hogy csak fizet a királyi család a levelekért. Az üzlet azonban úgy tűnik, kezd dugába dőlni. 

diana hercegnő

Hewitt egy közvetítőn keresztül bízta a bizalmas leveleket és képeslapokat egy amerikai régiségkereskedőre, aki végül mindent kitálalt a lapnak, még a Hewitt megbízásait tartalmazó e-maileket is a rendelkezésükre bocsátotta. Mint ismeretes, James Hewitt a nyolcvanas évek elején ismerkedett meg Dianával, akinek először csak lovaglóleckéket adott, de később barátságuk igencsak elmélyült. Sem az udvarnál, sem a széles nyilvánosság előtt nem volt titok, hogy szeretőkké lettek, sőt egy időben azt rebesgették: Diana és Károly kisebbik fiának, Harrynek valójában a délceg lovas tiszt az apja. A kapcsolat 1989-ig tartott, amikor is Hewitt egyik pillanatról a másikra faképnél hagyta Dianát, aki saját bevallása szerint szerelmes volt belé.

Hewitt Diana halála után egyszer már felajánlotta, hogy eladja a hercegnőtől kapott mintegy hatvan szerelmes levelet, s bár 10 millió fontos, azaz több mint 4 milliárd forintos ajánlatot kapott, végül letett a szándékáról. Most azonban a Mail on Sunday szerint súlyos anyagi problémái vannak, ezért üzletel titokban ismét Hewitt.

A lap megszerezte a Hewitt által piacra dobott leveleket, de az udvar iránti tiszteletből – vagy félelemből – nem hozták azokat nyilvánosságra. Mindössze pár kivonatot közöltek, többek közt egy olyan levélből, amelyben Diana azt írja Hewittnak:

„Legdrágább James-em. Hatalmas vigyorral az arcomon hagytál itt, s máris olyan üres nélküled minden, beleértve azt az üveg pezsgőt is, amit együtt nyitottunk ki.”

A legtöbb levélben Diana hálálkodik szeretőjének, amiért az megtiszteli barátságával, és amiért olyan megértő vele. Ám akad olyan levél is, amiben Diana Hewitt férfiasságát dicséri, és becenéven említi annak nemi szervét.

A Mail on Sunday leleplező cikke után a titkos adásvétel feltehetően meghiúsul. Hewitt maga nem akarta kommentálni a dolgot, de annyit elmondott: nagyon megbánta, hogy összejött Dianával, és az azt követő dolgokat is bánja.