hirdetés

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a 14 éves Aiko hercegnő örökölte édesanyja depresszióra való hajlamát. Alighogy elkezte az iskolát, már abba is hagyta.
aikoAiko hercegnő szeptember végén rosszul lett. Napokon keresztül képtelen volt felkelni, a legtöbb, amire édesanyja rá tudta venni, hogy néhány percig a kertben sétált. Rossz hangulata, nyomasztó gondolatai azonban csak nem múltak, így Masako koronahercegé kórházba vitte lányát. Ennek lassan egy hónapja, és még most sem tudni, hogy a kis hercegnő mikor térhet vissza az iskolapadba. A japán királyi ház hivatalos közleménye szerint az uralkodó unokája a nyári vizsgák és a szeptemberi atlétikai verseny felkészülése miatt teljesen kimerült, állapota pedig csak lassan javul, így még mindenképp időre van szüksége a teljes felépüléshez.

Nem ez az első eset, hogy Aiko hosszú időt mulasztott az iskolából: 2010-ben az akkor 9 éves hercegnő arról panaszkodott szüleinek, hogy fiú osztálytársai terrorizálják, ezért a koronaherceg szülők úgy döntöttek, hogy kiveszik abból az osztályból.

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Aiko örökölte édesanyjától depresszióra hajlamos lelki alkatát, Masako hercegnét éveken keresztül kezelték depresszióval, és csupán tavaly, 12 évvel betegsége diagnosztizálása után jelent meg először a nyilvánosság előtt. Addig képtelen volt eleget tenni hivatalos kötelezettségeinek, férje, a koronaherceg egyedül képviselte a családot.