hirdetés

Dárdainak úgy tűnik a hármas szám a nyerő. A magyar labdarúgó válogatott vezetőjeként is három meccsre kapott megbízást és most a német Hertha is három alkalomra bízta  meg, hogy vezesse sikerre a felnőtt csapatot és kerülje el a kiesést. A szituáció ismerős és egy meccs már a zsákban van Dárdainak.  

dárdai

A magyar labdarúgó-válogatott november 30-ig kinevezett szövetségi kapitánya tavaly ősszel három tétmérkőzés erejéig ült le a nemzeti együttes kispadjára, majd bizonyított – ezúttal a Herthánál vár rá hasonló feladat. A német élvonalbeli klub ügyeiben jól tájékozott bz című lap úgy tudja, három meccset kap az utolsó előtti, kiesőhelyen álló csapat felrázására a korábban az U15-ös gárdát irányító szakember. A magyar válogatott kispadján Romániában döntetlent ért el, Feröert és Finnországot pedig legyőzte Eb-selejtezőn, hozta a vállalt hét pontot, így tovább maradt a posztján Dárdai. Ám miért ne szerepelhetne eredményesen a tabella 17. helyén álló kék-fehérekkel a 12. pozícióban álló Mainz, a kiesés elől menekülő 15. Freiburg vagy a 2. Wolfsburg ellen? A lap szerint ugyanis ha ezeken találkozókon pontokat szerez a Hertha, Dárdai megtarthatja új állását.

A csapatnak megvan a minősége és elegendő jó játékosa egy sokkal jobb helyezéshez. Ki fogjuk ezt hozni belőle – jelentette ki Dárdai. – Nincs több alibizés és elsősorban a mentális felkészülés a lényeg. A jövő héten már több időnk lesz a taktikára is.