hirdetés

Dárdai nem vezetheti tovább a magyar válogatottat. Az MLSZ elnöksége a hétvégén így rendkívüli ülést tartott. Mint ismeretes a Hertha elöször pár hónapra engedte Dárdainak, hogy szedje össze a magyar trikolóros csapatot, ami meg is történt és öt meccs alatt egyet sem vesztett a Dárdai –csapat, ami jó sőt kiváló eredmény. Mondhatni a mór megtette a kötelességét s a mór azaz Dárdai mehet.

dárdai

Dárdai Pált 2014 szeptemberében a Magyar Labdarúgó Szövetség kérésére a Hertha az akkor még utánpótlásedzőt előbb két hónapra, majd 2014 decemberében a selejtező sorozat egészére elengedte, azzal a kikötéssel, hogy ha az edző feladatköre megváltozik, akkor kezdeményezheti az elengedés visszavonását. Mint ismeretes Dárdai a  Hertha vezetőedzője lett s így várható is volt, hogy a német klub hazarendeli végleg az edzőjét.

Az MLSZ tudomásul veszi és tiszteletben tartja a Hertha döntését, amelyet azonban a két fél által korábban aláírt szerződés alapján jogilag, és az elmúlt nyolc hónap tapasztalatai alapján szakmailag is nehezen indokolhatónak tart – mondta el dr. Csányi Sándor, a szövetség elnöke az mlsz.hu portálnak.

Pár héttel a magyar férfi válogatott számára sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező mérkőzések előtt ugyanakkor – a Herthával történt hosszas egyeztetések után – most nincs értelme a jogászkodásnak, egy hónapokkal később véget érő esetleges per visszamenőleg nem oldaná meg az őszi kapitánykérdést. Az MLSZ elnöksége megköszöni a német klubnak, hogy egy számunkra nehéz időszakban hozzájárult Dárdai Pál magyarországi szerepvállalásához. Úgy tűnik, most ők szorulnak a mi sportszerű hozzáállásunkra, ami az elmúlt szűk egy év eseményei alapján kötelességünk. Külön köszönet illeti a fiatal kapitányt, aki dupla terhelés mellett is versenyben tartotta a magyar válogatottat, és reményt adott a magyar szurkolóknak – hangsúlyozta Csányi Sándor.

Az MLSZ elnöksége ebben a helyzetben úgy határozott, hogy a hátralévő négy selejtező mérkőzésen Bernd Storck irányítja a válogatottat. Storck munkáját a Dárdai Pál által korábban összeállított szakmai stáb segíti, és a német szakember számíthat a korábbi kapitány szakmai támogatására is. Storck holnap egy sajtótájékoztató keretében mutatkozik be szövetségi kapitányként a magyar nyilvánosságnak, és ismerteti elképzeléseit az őszi Európa-bajnoki selejtező mérkőzésekkel kapcsolatban.

Dárdai Pál szerint megfelelő rendszert építettek fel a magyar labdarúgó-válogatottnál, amely nélküle is kiharcolja a jövő évi Európa-bajnokságon való szereplés jogát.

Elfogadom és tiszteletben tartom a Hertha döntését, jó, hogy végre tisztázódott a helyzet. Csapatommal a következő szezonban szeretnénk a lehető legjobban szerepelni, ehhez pedig minden energiára szükségem van” – idézte Dárdai Pált a német klub honlapján olvasható közlemény.

Mindig is mondtam, hogy magyar a szívem. Mindenki tudja, mennyire szeretem a hazámat, és mennyire fontos volt számomra, hogy segítsek a válogatottnak. Úgy gondolom, sikerült a nemzeti együttest a helyes útra állítani, és visszaadni honfitársaim futballbüszkeségét. Úgy érzem, jó alapokat tettünk le, megfelelő rendszert építettünk fel. Büszke vagyok arra, amit eddig elértünk, és biztos vagyok benne, hogy a csapat nélkülem is megteszi az utolsó lépést, és Magyarország kijut az Európa-bajnokságra – értékelte munkásságát Dárdai, aki öt veretlenül megvívott tétmeccsel a háta mögött távozott posztjáról.