hirdetés

Nem semmi eredmény és elismerés a magyar focinak. Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar vezetőedzője végzett az élen a berlini Év Edzője-választáson.

dárdai

A berlini sportolók közül 1979 óta választják meg minden évben az év legjobb férfi és női sportolóját, valamint edzőjét és csapatát. Dárdai Arthur Abraham (ökölvívó) és Lena Schöneborn (öttusázó), valamint a Füchse Berlin kézilabdacsapata mellett kapta meg az elismerést.

A Herthával csodát tevő Dárdai a szavazatok 16,3 százalékát zsebelte be, ezzel legyőzte a Füchse edzőpárosát, Erlingur Richardsont és Dagur Sigurdssont. Nem csoda, hogy a magyar szakember ázsiója ilyen magasan áll, hiszen tavaly kiesőhelyen vette át a berlini csapat irányítását, benn tartotta a Herthát, idén pedig a negyedik helyen áll velük a Bundesligában.

Februárban klubrekorderként és a közönségkedvenceként vette át a Herthát, decemberre pedig már soha nem látott magasságokban jár a népszerűsége. A kieséstől való rettegés helyét átvették az európai kupaszereplésről szőtt álmok – írja róla a Berliner Zeitung.

A Rundfunk Berlin-Brandenburg rádióadó honlapjának tájékoztatása szerint Markus Babbel 2011-es sikere után nyerte meg ismét Hertha-tréner a voksolást. Az oldal kiemelte, hogy a vezetőedzői posztot májusban átvevő magyar szakember – aki 1997 óta él Berlinben – benn tartotta az élvonalban az együttest, amely jelenleg nemhogy a kiesés ellen harcol, hanem a Bundesliga negyedik helyén áll.