hirdetés

Zajlanak a nyaralási események Orbán Viktor horvátországi nyaralásán. A magyar miniszterelnök nemcsak lazán Miami stílusban ment el ebédelni egy kis vendéglőbe de a hajója is bekrepált. Legalábbis az egyik dalmáciai lap szerint egy visi nyugdíjas újságíró segítette ki .

 

A Slobodna Dalmacija tudósítása szerint Orbán Viktor motorcsónakja nem messze Vistől lerobbant, ezért a kormányfőt és feleségét a lap egykori munkatársa, Boris Vrkic vontatta partra, és közben egy közös képet is készítettek.

Az újságíró úgy nyilatkozott, egy testőr is volt Orbánékkal a csónakban.

A kép tanúsága szerint a magyar kormányfő jókedvű volt, kedves és cseppet sem izgatta, hogy segítségre szorult.

Boris Vrkic az önkéntes megmentő hozzátette, a menekítés közben ajánlott egy éttermet nekik, ahová a miniszterelnök és felesége el is látogattak, a vendéglátóhelyen dolgozók viszont csak utólag értesültek arról, hogy a magyar miniszterelnök volt a vendégük, ugyanis nem ismerték fel.

Vasárnap egyébként egy Brac szigetén található vendéglő posztolta ki, hogy Orbán náluk járt, ők pedig ezt megtiszteltetésnek tartják.

Az, hogy minden igaz-e a cikkből és, hogy valóban lerobbant-e Orbán Viktor hajója pontosan nem tudjuk. De bízunk benne a kabinetiroda csak ír majd valamit, hacsak nem ragadtak a bajba jutott hajón.

 

( Csákány Tibor )