hirdetés

A mélybe zuhant a híres magyar orgonista. A művész egy templomi orgona emeletéről zuhant a mélybe, az eszméletét is elvesztette és a csigolyája is eltört, de szerencsére túlélte.

 Varnus_Xaver

Varnus Xavér egy emeletnyi magasságból zuhant a mélybe amikor Keszthelyen egy 200 éves templomi orgona felhangolását végezte.

Bemásztam az antik hangszer második emeletére, hiszen az orgonaszekrényen belül emeleteken helyezkednek el a kisebb és a nagyobb sípok. Ahogy egy öreg és szuvas deszkára ráálltam, az beroppant alattam, és én lezuhantam egy emeletet. Hatalmas fájdalom hasított belém, néhány másodpercre elveszítettem az eszméletemet. Amikor magamhoz tértem, percekig nem tudtam megmozdulni a fájdalomtól, de az esti koncertet fájdalomcsillapítókkal még végigcsináltam. Azóta kórházba vittek, megröntgeneztek, s megállapították, hogy a hatalmas eséstől két csigolyám egybecsúszott, s az egyik eltörött – mondta Varnus Xavér a Blikknek.

A világhírű orgonaművész abban reménykedik, hogy nem kell megműteni, hiszen egyetlen fellépését sem hajlandó lemondani a csigolyatörés miatt. Fájdalmai ellenére, gyógyszerekkel teletömve most vasárnap is 1600 embernek koncertezett a ceglédi református nagytemplomban.