hirdetés

Elítélték az ismert komédiást Bill Cosbyt. A vád szerint elkábította áldozatit majd  megerőszakolta őket a legenda és ezért a bíró 3-10 év börtönben letöltendő szabadságvesztést szabott ki. 

 

cosby billEz súlyos bűn – mondta a bíró Cosbynak.

Mr. Cosby, eljött az idő, eljött a nap, amikor ez az egész visszaüt önre. Ezért Önt erőszakos szexuális ragadozónak minősítem –folytatta a bíró.

Mindez azzal jár, hogy bárhova költözik, értesítik a környéken élőket, hogy szexuális erőszaktevő lakik a közelükben, és bekerül az ilyen személyek nyilvántartásába is. Cosbynak ezen felül regisztrált szexuális bűnözőként élete végéig terápiára kell járnia.

Cosby nem kívánt felszólalni a bíróság előtt.

Cosbyt az ítélethirdetés után azonnal börtönbe is vittek.  A bíróóság az óvadékot is elutasította.

A szakértőként felkért Kristen Dudley pszichológus  szerint Cosby kontrollálhatatlan vágyat érez, hogy fiatal nőket zaklasson, és szabadlábon maradása esetén fennáll a bűnismétlés lehetősége. A pszichológus hangsúlyozta azt is, hogy minden esetben megegyeznek a módszerek, ami szerint először összebarátkozott az áldozataival, majd a bizalmukat kihasználva leitatta vagy elkábította őket, hogy utána kizárólag a saját vágyaival törődve erőszakoskodjon a magatehetetlen áldozatokkal.

A bíróság már áprilisban bűnösnek találta mindhárom vádpontban Bill Cosbyt, Amerika egyik legnépszerűbb komikusát, aki a vád szerint 2004-ben előbb elkábított, majd megerőszakolt egy nőt. Akkor azt írtuk:  a 81 éves, teljesen vak Cosbyt minden egyes vádpontban akár tízéves büntetésre is ítélhetik, így összesen 15- 30 év szabadságvesztésre számíthat, amit egyidejűleg ülhet le, de csak azután kell börtönbe vonulnia, hogy elítélték.