hirdetés

Clooney igent mondott
2014-09-29 08:19

Sajnálkozhatnak George Clooney női rajongói, az 53 éves amerikai színész a hétvégén kimondta a boldogító igent. A libanoni-brit jogász jegyesével, a 36 éves Amal Ramzi Alamuddinnal ráadásul nem is akárhol, Velencében keltek egybe.

 Clooney e Amal a Venezia per nozze, ci sono anche i Vip

A lakodalmat a város egyetlen hétcsillagos szállodájában, a Canal Grandéra néző Aman Hotelben tartották, ahová több mint száz sztárt hívtak meg. Ott volt Matt Damon, Bill Murray, Cindy Crawford, a U2 együttes frontembere, Bono valamint Brad Pitt és Angelina Jolie is.

Az áprilisi eljegyzés óta titok övezte a közelgő esküvőt, de a múlt hétvége óta már mindenre fény derült. Clooney-t és menyasszonyát az amerikai színész jóbarátja, a volt olasz kulturális miniszter, Róma hajdani polgármestere, Walter Veltroni adta össze. Az esküvőről készült fotókat elnézve Clooney láthatóan élvezte a paparazzik jelenlétét, folyamatosan gesztikulált és bohóckodott a kamerák előtt.

George Clooney nem először nősül életében. Legutoljára 1989-ben kelt egybe Talia Balsam színésznővel, akivel négy évig tartott a házasságuk. Clooney akkor megfogadta, hogy többet nem áll oltár elé, de a válás után számos kapcsolata volt színésznőkkel, modellekkel, többek között a Bridget Jones naplója sztárjával, Renée Zellwegerrel.

Mostani felsége, a bejrúti születésű Amal Alamuddin viszont nem a filmek világából érkezett, hanem emberi jogi ügyvéd, akinek ügyfelei között volt már Julian Assange, a Wikileaks alapítója és Julija Timosenko, Ukrajna volt miniszterelnöke.

Az arabul, angolul és franciául folyékonyan beszélő Alamuddin Oxfordban és New Yorkban is hallgatott jogot, később az ENSZ elsődleges bírói szervénél, a hágai Nemzetközi Bíróságon is dolgozott, és volt Kofi Annan ENSZ főtitkár tanácsadója is. Idén augusztusban a nemzetközi szervezet gázai övezeti háborúval foglalkozó három fős bizottságába is beválasztották, de Alamuddin végül nem vállalta el a felkérést.