hirdetés

Keményen beleszállt a hollywoodi sztár az Orbán kormányba. Természetesen George Clooney kirohanása fura és az is, hogy miért épp most kezdte el ekézni Magyarország miniszterelnökét. Természetesen a világhírű színész meg is kapta a magáét: Soros bérencnek lett nevezve. A színész azonban beleállt és felvette a kesztyűjét a kormánypropagandával.

 

Mi nem igazán értjük, hogy a Hollywoodi sztár miért most állt bele az Orbán-kormányba és pár diktátorba. Szokatlan ez egy amerikai színésztől, hisz Magyarország egy kis ország. Ráadásul magyar rokonokkal sem rendelkezik George Clooney. Azonban valamiért betelt nála az a bizonyos pohár.

Elmondhatjuk, hogy kis országunk fontos nemcsak Hollywoodnak, nemcsak Amerikának, hanem úgy tűnik Clooneynak is. Persze mi úgy sejtjük Clooney csak az előszele annak, amit az új amerikai elnök Joe Biden fog kommunikálni majd Magyarország felé. Azt sem nem értjük, hogy miért ne mondhatná el bárki is a véleményét rólunk, vagy épp a kormányunkról, s az is fura miért kell rögtön Sorosozni. Főleg úgy, hogy párkormánytagunk sokat köszönhet a mumus milliárdosnak Sorosnak. A Sorosozás úgy véljük már kipukkadt és szánalmas médiapanel. Ráadásul nem mi végeztünk Soros egyetemén és nem a mi tanulmányainkat fizette, a mostani közellenségnek kikiáltott magyar milliárdos.

A színész teljes közleményét mi leközöljük, hisz demokráciában élünk.

George Clooney teljes közleményének fordítása

“Nem számítok arra, hogy a válaszomat a magyar híroldalak nagy része lehozná, mert azokat az orbáni rezsim vagy közeli szövetségeseik tulajdonolják és működtetik. De azért lesz visszhangja. Soros Györggyel egyszer, egy ENSZ-értekezleten találkoztam, ahol az Egyesült Államok elnöke is ott volt, és a menekültválságról volt szó. Egyszer találkoztam a fiával, Alexszel is, egy davosi rendezvényen. Ebben ki is merül a kommunikációm Soros Györggyel. Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont. Ugyanakkor a Soros család oktatást és jogsegélyt finanszírozott a szegényeknek és a menedékkérőknek, elsöprő jótéteményt hoztak a világnak. Orbán úr ugyanezt érzékelhette 1989-ben, amikor Soros úr fizette az angliai tanulmányait. Aztán a kormánya egymillió dollárt fogadott el Soros úrtól a régi szép időkben, amikor Orbán Viktor a kommunizmus ellen küzdött. Ami korábbi megjegyzéseimet illeti, szégyellném magam, ha nem szólalnék fel nyilvánosan az efféle a tekintélyelvűség ellen, amelyben az Orbán-rezsim az ellenőrzése alá vonja a médiát, a cégeket drákói adószabályoknak veti alá, elhallgattatja a szabad sajtót, csak az ő engedélyükkel fotózható a drótkerítésük, démonizálja a jogfosztottakat, és a szélsőjobb felé kacsintgat. Mintha 1956 soha nem történt volna meg, amikor a világot elárasztották a szovjet uralom elől menekülő magyar menekültek. Nagyon kedvelem a magyar embereket. Az 1980-as évek elején voltam ott először, amikor még a Szovjetunió része volt. A 2000-es évek elején tértem vissza, és a Dunaparton sétálgattam. Akkoriban Magyarország a Szovjetunió bukása után elért demokratikus siker ékes példájának látszott. Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt.”-írta Clooney.

 

(csákány)