hirdetés

Sir Cliff Richard lemondta az angliai canterburyi székesegyházba meghirdetett jövő havi fellépését, mert nem akarja, hogy a közelmúlt eseményei – a brit énekes angliai otthonának rendőrségi átkutatása egy évtizedekkel ezelőtti szexuális visszaélés gyanúja miatt – beárnyékolják a jótékonysági rendezvényt.

Cliff-Richard

 

A 73 éves popsztár, aki portugáliai nyaralójában tartózkodott Berkshire megyei házának múlt heti átkutatásakor, tagadja a szexuális visszaélésre vonatkozó állításokat. Az előadó szeptemberben tér vissza Nagy-Britanniába.

„Sir Cliff a tervek szerint szeptember 26-én lépett volna színpadra a canterburyi katedrálisba meghirdetett jótékonysági rendezvényen, de nem akarja, hogy a személyét érintő hamis állítások beárnyékolják az eseményt, ezért visszalépett a fellépéstől” – közölte egy rövid közleményben a zenész szóvivője. Mint aláhúzta, Cliff Richard elnézést kér az okozott kellemetlenségekért.

 

A popsztár házát egy évtizedekkel ezelőtti szexuális visszaélés gyanúja alapján kutatták át a múlt héten a rendőrök. Az 1980-as években történt incidens sértettje egy fiú volt, aki a közelebbről nem részletezett visszaélés idején még nem töltötte be a 16. életévét.

A rendőrség a feljelentés nyomán kiadott házkutatási engedély birtokában szállta meg Cliff Richard angliai házát. Nem sokkal később kiadott nyilatkozatában a zenész hangsúlyozta, hogy hosszú hónapok óta tudatában volt „az interneten keringő vádaskodásoknak”, amelyek „teljes mértékben hamisak”. Hozzátette, hogy kész teljes mértékben együttműködni a rendőrséggel.

 

A Harry Webb néven született Cliff Richard minden idők egyik legsikeresebb brit könnyűzenei előadóművésze, akit karrierje elején gyakran Nagy-Britannia Elvis Presley-re adott válaszaként emlegettek. Karrierje során 21,5 millió lemeze fogyott, és kétszer képviselte Nagy-Britanniát az Eurovíziós Dalfesztiválon.

 

Két éve a brit uralkodó trónra lépésének 60. évfordulóján rendezett gyémántjubileumi szuperkoncerten is fellépett, és 1968-as eurovíziós világslágerével, a Congratulations című örökzölddel köszöntötte II. Erzsébet királynőt.