hirdetés

Milyen világban élünk már, egy egy politikusnak cigarettacsempészésből kell megélnie ? Botrány. Dugig megrakott autójával lebukott az ukrán határon Legény Zsolt, aki 2006-14 között az MSZP országgyűlési képviselője volt. Nem is értjük mitől gondolta, hogy ezen tiltott szállítmánnyal csak úgy megússza a politikus.

 

A 42 éves kisvárdai férfi egészen máig az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke is volt, ám erről a tisztségéről lebukása után lemondott, és az MSZP tájékoztatása szerint a pártból is kilépett.

Legény az ukrán Jevropejszka Pravda című lap értesülései szerint diplomata útlevéllel próbálta Ukrajnából átcsempészni az autója egész csomagtartóját megtöltő cigarettaszállítmányt. Mivel azonban sem ukrajnai akkreditációja, sem diplomatarendszáma nem volt, az ukrán vámosok át akarták vizsgálni az autóját.

Legény diplomáciai védelemre hivatkozva nem volt hajlandó felnyitni a csomagtartót, ezért a vámosok kihívták a magyar konzulátus képviselőit, és az ő jelenlétükben nyitották fel a csomagtatót. Az, mint az esetről készült felvételen látható, csordultig volt cigarettával. Hogy pontosan mennyi kartont próbált Lengyel átcsempészni, azt csütörtök estig nem állapították még meg.

( Turcsányi)