hirdetés

Céline Dion beteg
2023-05-27 00:04

Beteg a híres díva. Céline Dion kanadai énekesnő ezért lemondta az összes, 2024 áprilisáig tervezett koncertjét egészségi okokra hivatkozva – közölte pénteken a turnészervező.Az énekes neurológiai betegséggel küzd.

A québeci sztár 2020 márciusa óta nem lépett színpadra, Courage World Tour című koncertkörútját a koronavírus-világjárvány miatt szakította félbe. Koncertszervezője rövid közleményében azt tette közzé, hogy az énekesnő „ritka neurológiai betegségben szenved, kezelése folytatódik”.

„Rengeteget dolgozom azon, hogy visszanyerjem az erőmet, de egy turné akkor is nagyon nehéz, amikor 100 százalékos formában vagyok” – idézte az 55 éves énekesnőt a közlemény. Augusztus végén érkezett volna Európába, Amszterdamban állt volna elsőként színpadra, majd többek között Párizs, Helsinki és Dublin után Londonban fejezte volna be a körutat.

A kanadai művész a turné során Budapesten is fellépett volna 2024. március 26-án , ez lett volna az első magyarországi koncertje.
Céline Dion csaknem négy évtizede tartó karrierje során mintegy 250 millió albumot adott el, World Music Awardot, Billboard Music Awardot, öt Grammy-díjat, valamint számos egyéb zenei díjat, elismerést kapott.

Las Vegasban több mint tíz év alatt 1100 koncertet adott mintegy 4,5 millió néző előtt. 1988-ban svájci színekben megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.