hirdetés

Tom Hanks április 12-én délután érkezett a magyar fővárosba a  Da Vinci Kód – Inferno című film májusban kezdődött budapesti forgatása miatt. Az MTI fotósa szerda este kapta lencsevégre, ahogy a kétszeres Oscar-díjas színész mezítláb, kórházi hálóingben szaladgál a nyolcadik kerületi Gutenberg térten. Tegnap még a budai Déryné Bisztróban is feltűnt, akkor épp edzőruhában volt kíséretével.

Tom Hanks Budapest

fotó: MTI Kallos Bea

A film A Da Vinci-kód írójának, Dan Brownnak a könyvéből készül, amelynek a főhőse újra Robert Langdon, a neves szimbólumszakértő. Tom Hanks egyébként harmadjára bújik a Harvard Egyetem professzorának bőrébe.

Az Infernóban a bestsellerszerző Dante Isteni színjátékát állította a középpontba. A professzor a mesterműből kiindulva próbálja megakadályozni egy világméretű, mesterségesen előidézett járvány kitörését.

Dan Brown pokla Firenzében játszódik, az olaszországi jelenetek után a pesti utcák firenzei díszletek, a Gutenberg téren is egy olasz rendszámú Fiat mellett halad el a forgatókönyv szerint amnéziában szenvedő kutató. A sztoriban Robert Langdon fejsérüléssel ébred Firenzében, utolsó emléke, hogy a Harvard kampuszán sétál, a zavarodott professzor kórházi hálóingben szalad ki az utcára, de hamar leesik neki, hogy Firenzében van – ezt a részletet vették fel a 8. kerületben.

A budapesti forgatás ötven napig tart és a film nyolcvan százalékát nálunk veszik fel, tehát aki szerencsés még júniusban összefuthat Tom Hanksszel. Május utolsó napján Gianni is szerepet kapott a filmben, a hollywoodi színésszel közös fotót posztolta közösségi oldalán.

A könyv alapján nagyrészt Firenzében zajlanak az események, és Isztambulban is nyomoznak a szereplők, ebben a két városban összesen tíz napot töltenek. A legtöbb olaszországi jelenetet Budapesten rögzítik.

A Ron Howard rendezte misztikus thriller az IMDb szerint 2016. október 14-én kerül majd a tengerentúli mozikba.

 

(Esti Újság/MTI)