hirdetés

Nem semmi. A Microsoft társalapítója bejelentette vasárnap, hogy alapítványa a következő öt évben újabb ötmilliárd dollárt, azaz 1500 milliárd forintot áldoz Afrikára. Bill Gates úgy tűnik, valóban sokat tesz a szegényekért.

Bill-Gates-Quotes

Hétfőn lesz a Mandela-nap, és az ezt megelőző napra a dél-afrikai Nelson Mandela Alapítvány minden évben meghív egy neves előadót, hogy kezdeményezzen vitát valamely jelentős társadalmi témában. Az idén Gates tartott előadást, de egy másik apropója is van dél-afrikai látogatásának: hétfőn kezdődik ott egy nemzetközi AIDS-konferencia.

Gates elmondta, hogy a feleségével közös alapítvány már kilencmilliárd dollárt költött el Afrikában, és a legtöbbet az egészségügyre áldozták. Figyelmeztetett, hogy ha a világ nem fejleszt ki hatékonyabb módszereket a HIV-fertőzés megelőzése és az AIDS-betegség kezelésének kiterjedtebbé tételére, akkor semmivé válhatnak a Fekete-Afrikában az utóbbi 15 évben nagy erőfeszítések árán elért eredmények, minthogy továbbra is nagy a születési ráta a kontinensen. 2050-re a világ összes gyerekének 40 százaléka Afrikában fog élni – mondta.

Beszámolt arról, hogy most a Dél-afrikai Köztársaság 6,8 millió HIV-fertőzöttjének a fele kap kezelést, ami nagy eredmény, mert 16 évvel ezelőtt csak néhány ezer kapott.

fertőzöttjének a fele kap kezelést, ami nagy eredmény, mert 16 évvel ezelőtt csak néhány ezer kapott.