hirdetés

Busai majdnem úgy járt mint a Fradi híres legendája Simon Tibi, akit szó szerint agyonvertek 2002. áprilisában szintén egy szórakozóhelyen. Az ex Fradista Busai örülhet, hogy nem halt meg. Az pedig, hogy a támadói szabadlábon védekezhetnek gyalázat és valami nagyon nem stimmel. Az ügyészség most is példát mutatott, mert mind a három gyanúsítottat dutyiban szeretné látni. Jöjjön a brutális fotó Busairól mementóként.

 

Döbbenet, hogy még csak háziőrizetbe sem kerültek a közismert focista Busai Attila támadóit. Az ex-Fradistát látván a róla készült képeket kijelenthetjük: örüljön, hogy életben maradt és botrány, hogy a támadói szabadon járhatnak kelhetnek és bármikor bárkit elverhetnek, ha épp kedvük úgy tartja.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy Busai támadói feltehetőleg nem véletlenül maszkban voltak, hátha majd nehezebb lesz őket azonosítani, azaz készültek igencsak a sportoló megregulázására. Ennek ellenére a három férfi simán , dalolva térhetett haza.

Úgy gondoljuk, hogy ez szégyen és gyalázat. Szégyen, mert így elverni valakit nem szabad. Szégyen, mert ez nem jó példamutatás arra, hogy bárkit , bármikor agyonverhetünk, nagy tömeg elött, kvázi sértetlenül, mert még csak házőrizetbe  sem kerültek Busai támadói. Szégyen ez azért is, mert, ha más ennél kevesebbet csinál, mondjuk ad egy pofont valakinek az bizony rögtön előzetesbe kerül.

Azaz Busai ügyében valami nagyon nem kerek és gyanús. Legalábbis nekünk. Vajon az étterem vezetőjének vagy a biztonsági őröket foglalkoztató cégnek vannak jó kapcsolatai ? Mert a Busairól készült fotót elnézve az nem lehet véletlen, hogy a sportolót megtámadók nem kerültek azonnal dutyiba.

Szerencsére az ügyészség most is legény volt a gáton, ha szabad így fogalmazni. Ők is jól érzik ez így nem jó, hogy ilyen brutális emberek megússzák a kényszerintézkedést.

Nem is értjük vajon, mi kell  ahhoz, hogy egy majdnem tragédiába végződő verés főszereplői dutyiba kerüljenek ? Ez  erőszakos bűncselekmény úgy gondoljuk, ez nem adócsalás ! Ezt a brutális támadást sok ember láthatta akikben azóta vajon nincs félelem ? Szerintünk van.

Emlékezzünk csak rá a Fradi legendás focistája Simon Tibi szinte ugyan így , ilyen körülmények közt halt meg, a támadói szintén biztonsági őrök voltak, azaz szabadnapos rendőrök. A földön fekvő Simon Tibit fekve ütötték rúgták kegyetlenül a támadói és hiába küzdött az életéért a legenda elhunyt. Kérdeznénk mikor lesz ezen izomagyú keménykedő biztonsági őröknél rend ?

A hangoskodó sértetteket akarta erőszakosan eltávolíttatni az étterem vezetője a gyanú szerint, súlyos testi sértés lett az esetből. A bíróság elutasította az ügyészi indítványt, amely letartóztatásra irányult, az ügyészség fellebbezett.
A megalapozott gyanú szerint két férfi 2020. augusztus 5-én a délutáni órákban, egy IX. kerületi étteremben szórakoztak, ahol szóváltásba keveredtek az étterem vezetőjével. A két férfi elhagyta a helyszínt, azonban az esti órákban visszatért, és ismét szóváltás alakult ki köztük, valamint az étterem vezetője között. Az üzemeltető ekkor felhívta egy ismerősét, hogy segítsen ,,helyre tenni” a két férfit, akik hangoskodtak a szórakozóhelyen. Az ismerős megjelent egy másik férfival együtt, és társával a két sértettre támadt, akiket bántalmaztak. Az étterem vezetője is az egyik sértett felé rúgott egy alkalommal. Az egyik sértett a bántalmazás hatására nyolc napon belül, a másik nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a támadás alkalmas volt arra, hogy ő is súlyosabb sérülést szenvedjen.
A fentiek súlyos testi sértés bűntettének, súlyos testi sértés bűntette kísérletének, valamint csoportos garázdaság bűntettének a megállapítására lehetnek alkalmasak.
A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látta a bizonyítás csalárd befolyásolásának veszélyét.
A nyomozási bíró megállapította, hogy a gyanú megalapozott, az étterem vezetőjénél azonban még tisztázni kell az elkövetői minőségét és azt, hogy ez milyen körű.
A bíróság nem osztotta az ügyészség álláspontját abban a kérdésben, hogy a bizonyítás veszélyben van, ezért szabadlábra helyezte a gyanúsítottakat.
A döntés ellen az ügyészség fellebbezett a letartóztatás elrendelése érdekében.-közölte a Fővárosi Főügyészség az Esti Újsággal.

A Fradi volt focistája szerint valaki megrendelte megverését, állkapcsát sínbe kellett tenni.

A rendőrség közleménye szerint augusztus 5-én délután két férfi szóváltásba keveredett az étterem felszolgálóival, akik felszólították őket, hogy hagyják el a vendéglátóegységet. A férfiak ekkor átmentek egy szomszédos szórakozóhelyre, majd az esti órákban visszatértek az étterembe, ahol ismét összetűzésbe kerültek egy háromfős társasággal. A vita ekkor fajult verekedéssé.

Busairól nem akartuk a brutális képet leközölni de az, hogy a támadói szabadon járhatnak kelhetnek ezt botrányosnak tartjuk. Lehet a t.bíró nem látta ezen képet, kár. Ilyen verést senki nem érdemel. Aki pedig ilyet tesz annak mindenki tudja hol a helye, nem a békés emberek között.

( Cs.-T. )