hirdetés

Sokba került a TV2-nek az önjelölt műceleb Berki. Amellett, hogy elbukott a Fradi ex vezérével fémjelzett műsor a nézettségi megmérettetésben, most egy laza 14 milliós bírságot is leperkálhat a kereskedelmi tévé a Nemzeti Média Hatóságnak. Az Éden Hotelben ugyanis erőszakos szexuális közeledést mutattak be. Emellett a műsor idősávjában kétszer is le kell adni a büntetésről szóló határozatot, ami a weboldalon is ott virít majd.

berki

14 millió forintra büntette a TV2-t az Éden Hotel erőszakos szexuális közeledést bemutató jelenetei miatt a Médiatanács. A hatóság közölte: „az emberi méltósághoz való jog, valamint a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását tilalmazó rendelkezéseket” sértette meg a kereskedelmi tévé.
A Médiatanács a jogsértésekről szóló közlemény három napon belüli közzétételére is kötelezte a televíziót, amelyet az Éden Hotel idősávjában legalább kétszer, a TV2 honlapjának nyitóoldalán pedig egy héten át folyamatosan kell megjelenítenie.

A mostani határozat rögzíti: a kiskorúak védelmére vonatkozó előírások teljesülését a hatóság nem vizsgálhatta, mert azt csak olyan műsoroknál lehet vizsgálni, amiket jogszerűen közzé lehet tenni; a szóban forgó Éden Hotelt viszont eleve tilos lett volna vetíteni.
A TV2 először tagadta, hogy bármi kifogásolható történt volna a műsorban, majd mégis belső vizsgálatot indított. Ezután elnézést kértek de nem rúgtak ki senkit és még Berki milliós gázsijából sem vontak le semmit.

A Médiatanács az emberi méltóság megsértését legutóbb a Class FM tavaly szeptemberi Morning Show műsorában elhangzottak kapcsán állapított meg, amelyben a műsorvezetők az ELTE egyetemi gólyatáborában történt nemi erőszakról bagatellizálva beszélgettek, írja a hatóság közleménye.

A testület heti ülésén a túl hangos reklámok miatt 240 ezer forint bírságot szabott ki az ATV-re. A csatorna január és március között a hirdetések vetítésekor hatszor is több mint három decibellel túllépte a többi műsor hangerőszintjét.